Voeding voor de ogen.

afbeelding Worteltjes eten, daar krijg je goede ogen van! we hebben het vroeger allemaal wel eens gehoord. maar recent onderzoek toont inderdaad aan dat bepaalde voedingsstoffen een gunstige invloed hebben op het gezichtsvermogen. Dit zijn met name de antioxydanten vitamine C en E, de carotenoïden luteïne, zeaxanthine en ß-caroteen en het mineraal zink. ocuvite voedingssupplementen worden wereldwijd door oogspecialisten geadviseerd aan mensen die lijden aan LMD (Leeftijdsgebonden Macula Degeneratie). LMD is een van de belangrijkste oorzaken van blindheid in de Westerse wereld. Ocuvite kan helpen in het tegengaan van LMD en is nu ook verkrijgbaar met de krachtige antioxidanten luteïne en zeaxanthine.

Ocuvite L

Ocuvite L is speciaal samengesteld om het netvlies te beschermen tegen de schadelijke invloed van vrije radicalen. Ocuvite L bevat 30 mg luteïne per tablet. luteïne is het belangrijkste netvliespigment dat de gele vlek beschermt tegen vrije radicalen door het energierijke UV-licht. Geadviseerd wordt 1 á 2 tabletten per dag in te nemen met een glas water.

Ocuvite Z

Bij LMD is er sprake van een lage hoeveelheid en dichtheid van zeaxanthine en luteïne in de macula. Ogen met geringe dichtheid van het maculapigment (mensen met een lichte iris of rokers) hebben een verhoogde kans LMD te ontwikkelen. Ocuvite Z biedt door middel van een stootkuur aan luteïne en zeaxanrhine bescherming aan de fotoreceptoren en ondersteunt daardoor het netvlies bij LMD. Het wordt geadviseerd Ocuvite Z te gebruiken 1x per half jaar in een kuur van een maand.

Ocuvite PreserVision

Nog maar net op de markt is Ocuvite PreserVision, hèt supplement dat gebruikt is tijdens de AREDS studie. Uit deze gepubliceerde studie is gebleken dat bij gebruik van Ocuvite PreserVision de kans van LMD aanzienlijk verkleind wordt.

De Ocuvite voedingssupplementen zijn bij ons te bestellen.

Deze tekst is letterlijk overgenomen uit "News special" van Bausch & Lomb nr.3

© 2017 Toman Optiek, Opticien Heemskerk.