Een Gids voor de Zorg van Uw Bril en Zonnebril: Tips van Toman Optiek

Een bril is niet enkel een visueel hulpmiddel, het is ook een persoonlijke accessoire die zorg en aandacht vereist. Bij Toman Optiek begrijpen we het belang van het juiste onderhoud voor uw bril of zonnebril. Hier volgt een overzicht van de beste praktijken om uw bril in topconditie te houden.

Doen:

1. Regelmatig Schoonmaken:
Maak het een gewoonte uw bril regelmatig schoon te maken. Spoel uw bril onder koud stromend water terwijl u uw handen wast. Een beetje milde handzeep helpt bij het verwijderen van vlekken en vetten van uw montuur en lenzen. Gebruik altijd een zachte doek of speciale brillendoek om uw bril te drogen.

Hebt u geen toegang tot water? Probeer dan ons hervulbaar schoonmaakproduct dat we in handige kleine en grote flesjes aanbieden – perfect voor onderweg.

2. Regelmatige Controles:
Gezien een bril dagelijks wordt gebruikt en een zonnebril veel te verduren heeft tijdens de zomer, raden wij aan om uw bril regelmatig door ons te laten nakijken. We controleren de scharnieren en verstevigen indien nodig uw bril.

3. Veilig Opbergen:

Wanneer u uw bril niet draagt, berg hem dan op in een stevig etui of brillenkoker. Dit voorkomt krassen op zowel het montuur als de lenzen en beschermt tegen ongelukken.

Niet Doen:

1. Vermijd Harde Reinigingsmiddelen:
Gebruik geen huishoudelijke schoonmaakmiddelen zoals afwasmiddel voor uw bril. Deze kunnen de speciale coatings beschadigen en krassen veroorzaken. Voor een veilige schoonmaak, houdt u het bij koud water en milde zeep.

2. Laat Uw Bril Niet Rondslingeren:
Voorkom krassen door uw bril altijd op een vaste plek op te bergen. Leg uw bril nooit met de lenzen naar beneden of los in een tas. Gebruik altijd het etui.

3. Extreme Hitte Vermijden:
Wees voorzichtig met blootstelling aan hoge temperaturen, zoals in de auto of direct zonlicht voor langere tijd. Dit kan uw bril permanent beschadigen. Vermijd ook plotselinge temperatuurschommelingen die de anti-reflectiecoating kunnen aantasten.

4. Niet Zelf Repareren:
Als uw bril los zit of beschadigd is, probeer dit dan niet zelf te herstellen. Toman Optiek beschikt over de juiste apparatuur en kennis om de meeste reparaties uit te voeren.

Door deze eenvoudige zorginstructies te volgen, kunt u de levensduur van uw bril verlengen en zorgen voor een helder zicht. Heeft u vragen of heeft uw bril onderhoud nodig? Kom dan langs bij Toman Optiek – uw expert in brillenzorg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *