Oogmeting bij Opticien, Optometrist of Oogarts?

Opticien, Optometrist of Oogarts
Soms nemen we onze ogen voor lief. Pas als er iets aan de hand is, realiseren we ons dat goed zicht niet altijd vanzelfsprekend is en dat we graag door een specialist gezien willen worden.

Is je zicht verslechterd? Dat is vervelend, en het is verstandig om je ogen te laten controleren. Zeker als je nog geen bril of lenzen draagt, vraag je je misschien af welke specialist je moet raadplegen.

Een oogarts en een opticien hebben verschillende belangen en taken. Voor bepaalde zaken kun je niet bij een oogarts terecht en moet je naar een opticien, en vice versa. Lees verder om te begrijpen wanneer je een oogmeting moet laten uitvoeren door een opticien of een oogarts.

Wanneer een Oogmeting bij een Opticien?
Ben je onzeker over het laten uitvoeren van een oogmeting door een opticien, optometrist of oogarts? En vraag je je af wanneer je naar de opticien moet gaan voor een oogmeting? Voordat we daarop ingaan, laten we eerst uitleggen wat een opticien is en wat ze doen.

Opticiens hebben een opleiding gevolgd om hun beroep uit te oefenen. Een opticien is gespecialiseerd in het adviseren en aanmeten van brillen en contactlenzen.

De opticien onderzoekt refractieafwijkingen van de ogen.

Het proces van het meten van de refractieafwijking wordt refractioneren genoemd. Door middel van een bril of contactlenzen wordt de refractieafwijking gecorrigeerd, zodat je weer scherp kunt zien. De opticien zorgt ervoor dat je brillen of contactlenzen met de juiste sterkte krijgt voorgeschreven. Bij Hans Anders is een oogmeting altijd gratis. Ontdek hoe een oogmeting werkt.

Merkt je dat je zicht verslechterd is? Bijvoorbeeld kun je de namen op verkeersborden langs de snelweg niet meer goed lezen of heb je moeite met het lezen van een boek? Overweeg dan een bezoek aan de opticien bij jou in de buurt!

Oogmeting door Opticien, Optometrist of Oogarts
Als er geen problemen zijn met je zicht, maar wel met de gezondheid van je ogen, zoals zeer geïrriteerde ogen of een plotselinge verslechtering van je gezichtsvermogen, zal de opticien je doorverwijzen naar je huisarts. Je huisarts kan je dan mogelijk doorverwijzen naar een oogarts.

Een oogarts is gespecialiseerd in oogzorg en alle gerelateerde aspecten. Een oogarts is gemachtigd om diagnoses te stellen en operaties uit te voeren.

In sommige gevallen kan een opticien bijvoorbeeld een aandoening zoals staar herkennen, maar de definitieve diagnose en behandeling worden door een oogarts uitgevoerd.

Voor kinderen jonger dan 10 jaar wordt afgeraden om een oogmeting door een opticien te laten uitvoeren. Dit komt omdat de ogen op die leeftijd nog in ontwikkeling zijn, waardoor het moeilijk is om een nauwkeurige meting te verkrijgen. Hans Anders verwijst kinderen onder de 10 jaar naar hun huisarts of een oogarts.

Wanneer een Oogmeting bij een Oogarts of Optometrist?
Als je problemen met de gezondheid van je ogen ervaart, is het het beste om contact op te nemen met je huisarts. Je huisarts kan je dan doorverwijzen naar een oogarts of optometrist. Hier zijn enkele mogelijke ooggezondheidsproblemen:

Je zicht is snel achteruitgegaan.
Plotse dubbelzien.
Rode, pijnlijke of geïrriteerde ogen.
Blootstelling aan een chemische stof.
Iets in je oog.
Een bloeding in je oog.

Als een van de bovengenoemde gezondheidsproblemen op jou van toepassing is, is de keuze tussen een oogmeting door een opticien of oogarts duidelijk. Neem onmiddellijk contact op met je huisarts.

Voordelen van een Oogmeting bij de Opticien
Heb je het vermoeden dat je ogen simpelweg achteruitgaan zonder enige medische problemen? Dan is het tijd voor een oogmeting bij de opticien. Een oogmeting bij Hans Anders heeft veel voordelen.

Je hoeft je geen zorgen te maken; de opticiens van Hans Anders zijn gekwalificeerd en helpen je graag.
Je hoeft je ook geen zorgen te maken over de kosten van een oogmeting; bij Hans Anders is dit volledig gratis.
Je kunt online een afspraak maken voor een oogmeting of gewoon een van onze winkels binnenlopen. Een oogmeting duurt ongeveer 15 minuten en wordt altijd uitgevoerd door een gekwalificeerde medewerker van Hans Anders.
Opticiens zijn opgeleid in metingen en consultaties, dus je krijgt deskundige en vriendelijke hulp.
Nog een groot voordeel: als blijkt dat je een bril of contactlenzen nodig hebt, kun je deze direct uitzoeken. Onze collectie is ruim genoeg om iedereen te bevallen.
Onze opticiens laten je er goed uitzien!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *