Welke bril past bij mij?We helpen je graag bij het kiezen van je nieuwe bril.

Welke bril past bij mij?
Bij het kiezen van een bril is het goed om rekening te houden met de vorm van je gezicht en de kleur van je haar. Brillen kunnen de beste kanten van je gezicht benadrukken en minder sterke punten verdoezelen. Op zoek naar de beste look? Zoek dan naar brillen die het beste bij je passen!

Welk montuur past bij welk gezicht?
Verschillende brilmonturen en brilmaten passen bij verschillende gezichtsvormen. Benieuwd welk montuur het beste past bij welke gezichtsvorm? Lees dan verder.

Wat is de vorm van je gezicht?
Wil je weten hoe je je gezichtsvorm herkent? Ga dan voor de spiegel staan en schuif indien nodig je haar opzij. Teken vervolgens de contouren van je gezicht op de spiegel met lippenstift of iets anders dat gemakkelijk te verwijderen is. Klaar? Neem een stap terug en kijk naar de vorm die je in de spiegel ziet!

Brillen voor een vierkant gezicht
Heb je uitgesproken jukbeenderen, een breed voorhoofd en/of een hoekige kaaklijn? Deze gaan het beste samen met ronde en ovale vormen. Deze montuurvormen verzachten de harde kenmerken. Het is beter om geen vierkante hoekige monturen te kiezen.

Brillen voor een rond gezicht
Als je een rond gezicht hebt, kies dan geen ronde monturen, omdat een contrasterende hoekige vorm je gezicht langer en slanker zal doen lijken. Een smalle vorm heeft de voorkeur omdat het de aandacht naar boven trekt, waardoor je gezicht er langer uitziet in plaats van ronder. Kies monturen die even breed zijn of iets breder dan het breedste deel van je gezicht.

Brillen voor een langwerpig gezicht
Vierkante of ronde brillen zien er het beste uit op een smal gezicht dat ongeveer dezelfde lengte heeft. Deze vormen maken je gezicht minder lang. Een langwerpig gezicht kan baat hebben bij iets grotere monturen, omdat dit vaak in balans is met de rest van het gezicht.

Brillen voor een ruitvormig gezicht
Als je brede jukbeenderen hebt met een smal voorhoofd en kin, zien monturen met ovale lenzen of afgeronde hoeken er het beste uit. Monturen zonder rand zijn ook een goede keuze.

Brillen voor een ovaal gezicht
Een ovaal gezicht is meestal symmetrisch en past bij de meeste monturen: denk aan pilotenbrillen of vierkante lenzen, bijvoorbeeld. Bijna alle soorten brillenmonturen staan ​​goed bij deze gezichtsvorm.

Je haarkleur is ook belangrijk! Want, welke kleur past bij mij?
Bij het kiezen van de juiste bril hangt de keuze ook af van je haarkleur.

Bruin: Mensen met bruin haar kunnen het beste de warmte van de kleur bruin weerspiegelen in de kleur van het montuur. Kleuren zoals bruin, legergroen, roze, okergeel, dieprood, goud en mahonie zijn meestal een goede keuze.

Blond: Bij blond haar is het belangrijk om te bepalen of de ondertoon niet meer richting bruin neigt. In dat geval geldt het advies voor mensen met bruin haar. Maar veel mensen met blond haar kunnen ook kiezen voor grijs (titanium), pastelkleuren, koraal, groen en rood. Zwarte monturen kunnen het gezicht harder maken.

Rood: Roodharige mensen kunnen sterke kleuren dragen zoals zeegroen, koper en chocoladebruin, maar kunnen ook kiezen voor natuurlijke zachtere kleuren zoals khaki en crème. Geel is meestal geen goede keuze.

Zwart: Mensen met zwart haar zien er goed uit met zwarte en/of bruin getinte monturen of metalen kleuren, maar een iets gewaagdere keuze is ook mogelijk, zoals blauw of rood. Mensen met zwart haar moeten zachte kleuren vermijden.

Grijs: Mensen met grijs haar kunnen experimenteren met felle kleuren zoals rood, marineblauw en groen. Een zwart montuur is ook prima. Geel of bruin is meestal niet de beste keuze.

Pas verschillende monturen uit
Het spreekt voor zich dat het bovenstaande advies tips zijn en geen ‘must-haves’, hopelijk helpt het je bij het kiezen van je nieuwe bril. Jouw persoonlijke voorkeur speelt natuurlijk een grote rol. Bij het kiezen van een montuur is het slim om iemand mee te nemen die je goed kent, zodat je geholpen kunt worden bij de keuze.

Bij Hans Anders kun je vrijblijvend verschillende monturen passen naar hartelust. Tip: Probeer een aantal monturen die je aanvankelijk niet zo enthousiast maken. Op deze manier kun je verschillende opties uitsluiten en vind je zeker de bril die je look compleet maakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *